Amazon

joi, 14 ianuarie 2016

Apel catre patriotii si cetatenii Romaniei.

Apel catre patriotii si cetatenii Romaniei.

   Republica Moldova se afla intr-o situatie extrem de critica.
   In acest context apreciem ca Presedintele Romaniei: Klaus Johannis ar trebui sa ia atitudine publica si sa faca cunoscut romanilor care este pozitia sa, in calitate de unic conducator ales de catre Electoratul statal din Romania.
   Pe de alta parte, Presedintele Romaniei trebuie sa cunoasca opinia Societatii civile, autentice, din Romania, in legatura cu situatia semnalata anterior.
   Avind in vedere cele expuse anterior, Cartelul Organizational: "Timisoara-Avangarda Altruista si Inteleapta a Romaniei" lanseaza acest apel civic, pe care il va transmite, prin: e-mail, institutiilor, personalitatilor si pesoanelor abilitate sau doritoare a-si exprima opinia in legatura cu situatia din Statul Republica Moldova, incepind cu Presedintele Romaniei.
   Cartelul organizational: "Timisoara- Avangarda Altruista si Inteleapta a Romaniei" isi face  cunoscuta, in aceasta situatie, opinia, conform careia:
1. Presedintele Romaniei apreciem ca trebuie sa-l apeleze, telefonic, pe Presedintele Republicii Moldova: Nicolae Timofti, pentru a afla situatia din Republica Moldova si, in functie de rezultatul convorbirii, sa defineasca si sa anunte, public, inca in cursul datei calendaristice curente, curente, care este pozitia Presedintelui Romaniei, in calitate de unic conducator, principal, din Romania, ales cu participarea electorala a Electoratului statal din Romania. 
2. In cazul in care Presedintele Republicii Modova nu poate fi contactat telefonic, apreciem ca Presedintele Romaniei trebuie sa-l invite, pentru consultare, pe Ambasadorul Republicii Moldova la Bucuresti.
3. In cazul in care Presedintele Republicii Moldova poate fi si va fi contactat telefonic de catre Presedintele Romaniei, apreciem ca daca Presedintele Republicii Moldova solicita a fi sprijinit, in pozitia pe care a adoptat-o, de catre Statul Romania, Presedintele Romaniei trebuie sa anunte, public, Populatiei Romaniei,cu privire la eventuala cerere (daca va fi formulata), precum si alte informatii pe care le considera a fi importante si necesare a fi cunoscute de catre Populatia Romaniei.
   In contextul expus anterior, amintim Populatiei Romaniei ca directorul Liceului romanesc "Lucian Blaga", din Tiraspol: Ion Iovcev, a facut apel public de sprijinire a liceului respectiv, inclusiv la romanii din Romania, cu motivatia ca: "Sangele apa nu se face!".
   Si tot in acest context, reamintim ca in cadrul Cartelului Organizational "Timisoara-Avangarda Altruista si Inteleapta a Romaniei ( din care face parte si filiala din Timisoara a Miscarii Nationale pentru Reintregire), s-a realizat Proiectul de solutionare al unificarii federativ-statale a Statului Romania cu Statul Republica Moldova, in cadrul Federatiei Romane, cu capitalele statale la Bucuresti, respectiv la Chisinau, si cu capitala federala la Iasi, proiect publicat in cadrul blogului: www.lorin-fortuna.ro , la sectiunea: Organizatii, rubrica: Miscarea Nationala pentru Reintregire.

Lorin Fortuna- Reprezentant principal al Cartelului Organizational "Timisoara-Avangarda Altruista si Inteleapta a Romaniei".
Timisoara/13.01.2016/E-mail: lorinfortuna@gmail.com/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu