Amazon

sâmbătă, 4 ianuarie 2020

O glumă de prost gust- Nagyon rossz vicc

Eu  sunt  cetățean român și iubesc  România. Însă  îmi doresc  ca  România  să  aibă  relații bune cu vecinii.  Această  poză  circulă  pe internet în România. Iar sus e scris ” Românii  arătându-i lui Trump unde  e Iranul pe hartă”.  Noi  ne supărăm , și pe bună  dreptate, când  în  Ungaria sunt  publicate  lucruri urâte despre  România și  unii politicieni   de la Budapesta fac anumite  declarații la adresa  României.  Dar noi de ce facem treaba asta ?  De ce provocăm ?
Aici, în  Transilvania, românii, ungurii și sașii s-au înțeles intotdeauna bine. Desigur că  există, în fiecare etnie, elemente iredentiste care provoacă  scandaluri. Eu unul  vreau ca aceste mesaje  să înceteze și  să nu mai provocăm scandaluri.   Mesaj valabil  pentru români și unguri.  Să   fie pace și  bună  înțelegere între noi.  

Román állampolgár vagyok és szeretem Romániát. De azt akarom, hogy Románia jó kapcsolatokat alakítson ki a szomszédaival. Ez a kép az interneten terjed Romániában. És felül van írva: "Románok mutatnak Trumpra, ahol Irán van a térképen". Dühösek vagyunk, és helyesen, amikor Magyarországon rossz dolgokat tesznek közzé Romániáról, és néhány budapesti politikus bizonyos nyilatkozatokat tesz Románia számára. De miért csináljuk ezt? Miért provokálunk?
Erdélyben a románok, a magyarok és a szászok mindig is jól megértették egymást. Természetesen minden etnikai csoportban az irredentista elemek botrányokat okoznak. Azt akarom, hogy ezen üzenetek egyike megszűnjön, és ne okozzon több botrányt. Érvényes üzenet a románok és a magyarok számára. Legyen béke és jó megértés közöttünk.


Sursă foto :pagina de facebook Diaspora

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu