Amazon

luni, 17 februarie 2020

Van Románia jó szomszédai?

Adok egy elemzést a régióról, remélem, hogy nem fog unatkozni. Itt láthatjuk, hol van Románia. Igor Dodon, a Moldovai Köztársaság elnöke február 4-én találkozott Szijarto Péterrel, a magyar külügyminiszterrel. Ha Magyarországról beszélünk, a regionális külpolitika szempontjából Moszkvát kell mondanunk. Véleményem szerint, beleértve a Ditrău tragikus esetét is, egy ilyen projekt része.
Iguoigu, az orosz védelmi miniszter most Belgrádban tart, és megvitatja Oroszország és Szerbia katonai együttműködését. Nem zárom ki, hogy Szerbia, amelyet Oroszország ösztönöz, elkezdi kérni a Banatot, azzal az ürüggyel, hogy nekik is van egy olyan részük, amelyet korábban a Banattól készítettek. A szerb banatot értem.
Fáj Ukrajnáról beszélni. És még engem is fáj, hogy a román sajtó nem beszél. Bűncselekmény történik a román iskolákkal. Olvassa el a bucpress.eu cikkeket. Ez egy tragédia. Ne feledje, hogy Ukrajna esetében Magyarország nagyon keményen játszik. Magyarország megvédi etnikai hovatartozását Ukrajnában. Románia sajnos nem.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu