Amazon

joi, 19 martie 2020

Contactul cu prima pacientă cu coronavirus din Alba, prin ochii asistentei șefe de la Secția de Boli Infecțioase

Asistenta șefă a Secției de Boli Infecțioase a Spitalului Județean, Marcela Vîlcan, a postat pe contul ei de Facebook un mesaj emoționant, în care își povestește întâlnirea cu primul bolnav de coronavirus din Județul Alba, o femeie de 36 de ani adusă miercuri, scrie Alba24.ro.


Postarea Marcelei Vîlcan ne aduce aminte că în spatele costumului de protecție sunt oameni buni, empatici, care se tem la rândul lor dar care nu ezită să își facă meseria.
”Împărtășesc cu toți o experiență în speranța că veți înțelege…
Este adus la noi primul caz confirmat cu COVID-19. Femeie, tânără. O voi numi Doamna G (pacientul nr. 1, sună atât de urât!). Speriată și suspicioasa totodată.


Încerc să o liniștesc, să o calmez, să o încurajez, de sub costumul care nu lasă să se vadă nimic… nici umanitatea, nici empatia, nici compasiunea și nici teama mea deopotrivă.
Îi măsor funcțiile vitale care erau în parametrii normali(Doamne miluiește!). Mă gândesc în sinea mea: „Eu am pulsul de două ori mai mare decât al doamnei!” – inima stătea să îmi sară din piept însă… nu putea ieși… o ținea acolo costumul salvator…
Îi spun că urmează să îi recoltez probele biologice, moment în care mă întreabă suspicioasă :” De ce trebuie să îmi recoltați? Ce analize faceți?” Îi răspund că sunt doar niște analize uzuale prin care medicul va cunoaște starea ei de sănătate la momentul internării.
Așa cere protocolul. Se liniștește și își dă acordul pentru a efectua procedura.

 În tot acest timp vorbesc cu ea și în cele din urmă îi câștig încrederea. Încheie cerându-și scuze că EU sunt nevoită să trec prin toate acestea din cauza ei”.
 G4MEDIA
Sursa : 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu